Online kurzus anyagának tartalma- az áteresztő bél (leaky gut; LG) definíciója, fontos fehérjéi, a bélfal szerkezete, az áteresztés megvalósulásának helyszíne, diagnosztika
- létrejöttének okai: bél-stresszorok és következményeik: krónikus gyulladásos betegségek: SIBO, IBS, puffadás, émelygések, allergiák, intoleranciák, neurodegeneratív betegségek, autoimmun betegségek: cöliákia, psoriasis, lupus, RA, SM, diab1, Hashimoto, tumorok. Továbbá brain fog, súlyos fáradtság, migrén
- koncpecionális megoldás tervezet és kivitelezés lépésről lépésre
- TOP 10 intoleráns ételeink, egyenkénti magyarázat ennek okára, eliminálásuk esetén kiváltásuk megoldása
- kazein, laktóz, glutén és gliadin, mogyorófélék, szója, gabonák, gyors cukrok, alkoholok elhagyási terve és akkor mit helyettük?
- molekuláris mimikri: keresztérzékenységek
- allergia és intolerancia különbözőségei - IgG és IgE panelek
- Vagus, máj, bél viscerál önkezelés, probiotikumok területe, terápiás húsleves, szupplementálás, eliminációs diéta és visszaterhelés a LG-ban
- konyha - a LG-nek megfelelő konyhai koncepció, közel minden hitvilágnak, kulturális előírásnak, etikai meggyőződésnek, meglévő alapbetegségre kialakított diétának megfelelő nem új diéta, hanem egy LG-ra koncentráló bélgyulladás- és szisztémás gyulladás-csökkentő konyha koncepció ismertetése
- konyhai alap tudnivalók, a koncepció ismertetése - mitől LG-szerinti egy főzés?
- böjt a LG-ban, a kajakóma jelensége és jelentősége, a konyhai változatosság, mint kulcs, az egyhangúság, mint mély gödör a LG-ban
- alapanyagcsoportok (13 csoport) és azok részletes ismertetés, jelentőségük, alkalmazásuk a LG-ban (tojás, húsok, fehérjedús növények, gabonák, rezisztens CH-k, fűszerek, zöld levelek, színes gyümölcsök, víz, só, növényi tejek, zsírok és olajok, húsleves) - mit miért mennyit hogyan?
- olajháztartásunk, mint kritikus tényező a LG-ban, átalakításának metódusa a konyhában
- a LG-szerinti főzés, KONYHA az áteresztő bélben, gondolkodásmód a világ legfinomabb, saját magunkra szabott, non-intoleráns, non-allergén, tejmentes- gluténmentes, gabonacsökkentett, CH-csökkentett, gyors CH-mentes, élesztőmentes ételeinek - mindezt úgy tanuljuk meg, hogy FEL SEM TŰNIK, hogy a konyhánk ilyenné vált !!!
- puzzle játék a konyhában, távolodás a LG-tól
- konkrét példák gyönyörű fotókkal és elemzésük
A kurzusban nem tanulunk meg egy receptet sem! Megtanulunk koncepcionálisan főzni úgy, hogy távolodjunk a LG-szindrómától. Mindent mindenki úgy épít majd otthon fel magának ezen koncepció szerint, hogy innentől fogva bőséges, laktató, ha kell hízlaló, ha kell fogyasztó, de mindenképp gyulladásos faktorokat és áteresztő belet csökkentő konyhája lesz. Mellékhatás: megemelkedett elvárható egészséges évek száma.
Az oktatási anyag megrendelése és a befizetés beérkezése után 3-5 munkanappal, hozzáférést kapsz innen továbblépni (tehát majd ide kell visszatérni, ha megérkezett a hozzáférésed) és látni fogod a teljes tananyagot. Neki tudsz kezdeni a tanulásnak, önálló időbeosztásban, mindenféle időkorlát és határidő nélkül.