A hasi operációk árnyékában élni

on

47 éves fiatalos, jókedvű, lendületes életet élő hölgy páciensem 3x járt nálam. Igen komoly, sokéves panaszokkal keresett meg: 4 éve teljes méh- és petefészek-eltávolításon esett át, előtte méhnyakrákos diagnózisra kezelték és volt több nőgyógyászati beavatkozása is ezokból.

Voltak korábbi sérülései kisebb-nagyobbak, de azok soha sem zavarták. Fizikális állapota, életminősége a 4 évvel ezelőtti nagyműtét után kezdett erősen hanyatlani.

Alvásminősége teljesen romba dőlt: képtelen volt 1 óránál hosszabb szakaszokat aludni, éjjelente állandóan ébredezett. Emésztése csapnivaló lett: székrekedés gyötörte az operáció óta, amivel előtte sosem volt gondja. A műtét után kialakult egy totális vizeletinkontinencia és medencefenék érzéketlenség, a pisilést tudatosan indítja, haspréssel viszi véghez, maximum 2 óránként megy ki, de ha többet iszik, a tudatos pisiléseket sűríti. Kialakult egy medencefenék-izomgyengeség, összehúzhatatlanság vagy nagyon lassú összehúzhatóság és erőtlenség. Ezt orvosánál panaszolta, ő az operáció során történt esetleges plexus sacralis (beidegzés) megsértését kizárta. Ellátást nem kapott. Az érzéketlenség miatt a medencefenékt tréning kivitelezhetetlen, így az orvosi ellátás meg is szűnt.

Célul a fent sorolt panaszok totális megszűnését tűztük ki.

Első alkalommal globális fasciális teszteket végeztem, mint a centrál lemez teszt és a global listening, valamint hasfali és medencefenék betapintása, mindezt kötőszövetes feszültségek, adhéziók után kutatva, amelyek zavarhatják a test legkülönbözőbb funkcióit.

Erőtesztet végeztünk: összehúztuk a gluteusokat, ezeket semmi nem zavarta, ez volt a 100 pont. Majd összehúztuk csak a medencefeneket (visszatartjuk a pisilést) és pontoztuk ennek erejét és utána mindent egyszerre és azt pontoztuk. Első találkozáskor 100-40-20 pontokat adott páciensem az erőkre.

Ezután 3 kérdést tettem fel magamnak és válaszoltuk azt meg az erőtesztekkel:

  • a vagus tónushiány zavar, tehát túl sympaticus a tónus? Ennek megválaszolására pár perc vagus mobilizációt végeztem, majd az erőket visszateszteltük: 100-10-0 – tehát az eredmény jelentősen romlott. A parasympaticus tónus fokozásával az izomerők még lehívhatatlanabbá váltak, ez nem lehet tehát terápiás eszköz jelenleg.
  • a máj meridiánt érintő laporoszkópos hegek zavarják a pelvis funkciókat? Ennek megválaszolására a máj-meridiánt átvágó hegeket mobilizáltam, majd visszateszteltünk a pelvis erőkre: 100-20-0 – tehát nem a máj meridiánt átvágó hegek zavarnak, ezek kezelésével nem értem el eredményt.
  • a lokál hegek, adhéziók, szervhiányok, rossz keringés, rossz lokál kémia zavar? Ennek megválaszolására egy gyors jobb oldali hasi mobilizációt végeztem: colon ascendens és vékonybél szétválasztása egymástól. Izomerő: 100-40-40. Ez tehát jobb lett, mint az előtte tesztben, ezért elvégeztem a bal oldal hasi mobilizációját is: vékonybél mobilizációja a colon descendenstől, majd az izomerő: 100-45-30 lett és megjelent az az érzet, hogy szeparáltan érzi a medencefeneket a gluteusoktól, amit eddig nem tudott elmondani. Végül kapott páciensem egy nagy direkt medencefenék kompressziós mobilizációt, amire az izomerők: 100-50-50 lettek és azokat totál szeparáltan érezte, már nem lassan húzódtak össze hanem tempósan és nem engedtek és fogytak el az erők pár mp múlva, hanem megtartottak lettek.

Feltételezésem: a hasban lévő jelentős mennyiségű adhézió rontotta a hasi interocepciót, az agyi szabályozás a beérkező kevés és rossz minőségű információ miatt romlott.

Az első kezelés után hatalmas pozitív változásról számolt be páciensem: lényegesen jobb a pisilés minősége, már csak az agyi félelem miatt présel, napi szinten wc-zik és egyre jobb az alvása. A nagy öröm 3 napig tartott, majd szépen lassan finoman vissza-visszatértek a tünetek. 7.napon ismét találkoztunk: totális bal és jobb oldali hasi viscerált, nagy mobilizációkat végeztem, majd nagy pelvis mobilizációt adtam páciensemnek. Kerestük a lokál fájó, összenőtt helyszíneket a vastagbél-vékonybél-húgyhólyag területén és a hegesedett méh-petefészek régiókban. Ezen második alkalom után hatalmasat ugrott az alvásminőség, már volt 5 órás alvási fázis is. Több kiló hasi víz ment le róla és sok cm-t csökkent a hasi körfogat. Tovább tartott ki a nagy öröm, az újabb nagy változások és a következő kezelésre már nem csengtek le annyira. Már nem kell tudatosan préselni pisiléskor, lassan elhiszi az agy, hogy megy az szépen magától is. Wc-zés pedig rendszeres, napi.

A harmadik kezelésre úgy érkezett, hogy a nagy életminőségi összekép 90%-ot javult, nagyon jól van, átalussza az éjszakákat, hasprés nélkül közel lényegében normálisan pisil, több ruhaméretet ment össze, boldog, ki van cserélve, jókat alszik, minden célunk elértük. A harmadik kezelés ismét egy nagy globál hasi viscerál volt, a medencefenéken már nem volt mit kezelni, kapott egy felszínes Lép-meridián tolást, és most már a thoraxot is átdolgoztuk.

Mivel csodálatos eredményeink születtek (amiket objektív mérésekkel folyamatosan dokumentáltunk), így most már kezeléseink ritkulnak és csak havi 1x fogom látni finomhangolás céljából.

Viscerális terápiát ITT lehet tanulni.

Viscerális terapeutalista ITT érhető el.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

*