Prostata panaszos férfiak, figyelem!

Ismét egy nagyon sikeres kezeléssel büszkélkedhet egyik kolleganőm, Fáth Gabriella. Prostata-panaszos férfi páciense beszámolója következik. Fontos, hogy a férfiak merjenek szólni panaszaik okán, ugyanis számos segítség van a számukra! Az egyik lehetőség a hasüregen keresztüli manuális kezelés.

„A héten járt nálam egy fiatalember, alig negyven éves, krónikus prosztatagyulladással. Korábban már kezeltem őt, mert már évek óta fáj a dereka, de átütő sikert soha nem tudtam elérni nála. A felesége is hozzám jár kezelésekre, így tudták, hogy milyen továbbképzésekre járok, és miután az Oriolus Medben elvégeztem a viscerális osteopátia képzésből a Méh-Prosztata kurzust, be is jelentkezett hozzám, mint egy halvány reménysugár, kezelésre.

A kórelőzményei között szerepel:

– különféle ételallergia

– három lágyéki műtét

– két lágyéki sérv

– egy here visszérsérv műtét

– L1-L2 között porckorong sérv

Ezek hegeit korábban már kezeltem, akkor egy kicsit tartósabb volt a javulás, de egy-két napnál az sem tartott tovább.

Jelenleg nem dolgozik, mert fájdalmas számára az állás és az ülés is, éjjel többször jár vizelni és ezek a vizelések igen fájdalmasak, a dereka folyamatosan fáj és a kismedencéjében folyamatos feszültséget érez.

A kezelés amit kapott:
– először a létező összes diaphragmát kezeltem (a testben harántirányban futó kötőszövetes lemezek, melyek átjárhatósága az erek, idegek és nyirokerek számára alapkitétel)
– hasi részen a dermatómáknak megfelelő, illetve 3D fascia kezelés (hosszanti láncok és mély rétegek egymáshoz képest)
– Iliotibialis tractus oldása, ezt házifeladatnak is megkapta – az IT, mint kötőszövetes struktúra tökéletesen folytonos a medencefenékkel. Feszültségei ártanak a medencefenék funkciónak – és viszont.
– medencefenék minden irányból történő lazítása
– prostata pontok kezelése: – fül, láb, kéz és az os pubison
– beidegzési helyek kezelése: – L1-L2: fascia kezelés, PIR-rel mobilizáció
– S2-S4 oscilláció + recoil technika (lenyomás a mélybe és gyors visszaengedés – erés keringésserkentő technika)
– további keringés fokozásként először aorta kezelése hasüregen keresztül
– a. ilaca communis kezelése a tanult módokon
– lamina von Delbet mobilizálása
– lig. umbilicale kezelése
– lig. pubovesikale kezelése
– prostata feszültség ívének lazítása

Nem mondom, hogy az egy óra alatt végig felhőtlen volt a mosolya, de az tény, hogy közben kiment pisilni, és visszajövet boldogan közölte, hogy már alig fájt. A kezelés végén, azt mondta, hogy olyan, mint, ha a medencéjéből egy sziklát szedtem volna ki, és a dereka sem fájt. Hatalmas megkönnyebbülés volt neki, számomra nagy öröm.

Házi feladatnak kapta a hegei további kezelését az általam mutatott módon, az IT megfelelő szakaszának kezelése, a lábon és kézen található reflex pontok kezelése, illetve a feszültség ívből a medencelapát tetejénél lévő rész lazítása.

A meglepetés másnap ért.
Emberem másnap ment orvosához műtét előtti vizsgálatra, mert januárra már egy 4. műtét (!) volt betervezve neki, mert féltek, hogy a húgyvezetéke elzáródik. A vizsgálat eredménye: “ … vizeletsugár közel tökéletes, vizelés után bennmaradt folyadék elenyésző, a műtét nem indokolt. “ A dereka nem fáj, és éjjel kevesebbet jár ki vizelni, és nem is fáj neki. Januárra van még egy időpontja.

Remélem sikerül tartós életminőség javulást elérnünk és visszatérhet az élete a normál kerékvágásba.“

 

Fáth Gabriella – gyógymasszőr, osteopátiás fasciális és belszervi továbbképzések, Érd, Budapest 11., 30-4650542

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

*