35 éve tartó 200-as pulzus a múlté

Hölgy páciensem 50 évesen került hozzám, s komoly kardiológiai panaszkoban kért segítséget. 15 éves kora óta küszödik azzal, hogy a legkisebb terhelésre (átsétál a szomszédba) 160-as lesz a pulzusa, egy kis biciklizésre azonnal 230 fölé megy. 2013-ban szívkatéterezték, amitől semennyire nem javult az állapota. Vérnyomása ingadozó, hangereje nagy, beszéde erős, szinte hadar, tenyere izzadós, az egész nő körül vibrál a levegő. Ahogy belépett tudtam, hogy a szimpatikus idegrendszer csúcsra van járatva.

Azonnal belszervi vizsgálattal kezdtem, az un. Global listening tesztet végeztem el rajta Barral szerint, ami kulcsdiszfunkciónak a bal kart eredményezte, és a Central lemezt teszteltem. Ez azt mutatja meg, hol van a legnagyobb belső feszültség, ez a bal mellkasfél lett.

A diaphragmák nyitásával kezdtem, hogy a leendő jó keringésnek nyitott utakat teremtsek. Ezt mellkasi viscerál kezelés követte. A kezelés során a mellkasi bőr, mellizom rétegek, bordák, mellhártyák, szívburok, szív, tüdőlebenyek egymástól való elmozgatását biztosítom. Keresem az elakadást, el nem csúszó rétegeket, azokat mobilizálom, ami okán a belső keringés javul, ami egyáltalán lehetővé teszik a jó szervi funkciót. Ezt követően a felkarok belső oldalát kezeltem FDM-szerinti TB-technikával, az elképzelésem a Kínai Medicina szerint a Szív és Szívburok meridián átjárhatóvá tétele volt. Belső epicondylusokról indulva a biceps és triceps közötti septumban haladtam fel a hónalj mélyébe, lényegében a n. és a. axillaris valamint a n. és a. brachialis mentén. A szövet ragacsos, sűrű, nagy ellánállású, csirizes volt, ujjam nyomás széles vérbő sávot adott és hatalmas érzékenységű volt. Kb 10 perc felkar kezelés után úgy érezte magát a páciensem, mintha valami régi terhektől szabadult volna meg, és feltörtem benne elakadt dolgokat. Következő lépésként idegi technikákkal a n. vagus és az egész gerinc mentén a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszert egyenlítettem ki. Házi feladatot nem adtam, viszont kértem a gyakori jelzést. Még kétszer találkoztunk.

Üzenetek tőle az első kezelés után: „A mellkasom határozottan könnyebb, a kezelés után a kánikulában elmentem bicajozni és kisebb volt az átlagpulzusom hegynek fel, mint kezelés előtt hegynek le. A félórás távjaimban sík terepen egyenesen száguldok!“

Második kezelés után: „44 km-t tekertem, 130-as volt az átlag pulzusom (régen ez volt 230!), gyalogoltam, átlagpulzusom 132 (régen 160). Ki vagyok cserélve!“

Harmadik kezelés után a pulzusszám terhelésben tovább normalizálódott, testi panaszt (fulladás, fáradás) nem tudtunk provokálni.

Egyelőre időpont nélkül engedtem el, sokat mozog, tornázik, jól érzi magát, nincs okunk újra kezelni.

Quastné Rigó Katalin

70-3895927

Oriolus-Med

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*