Beállt nyak? Nem, elfertőződött vakbél operáció hege

on

Ismét egy érdekes eset, kicsit meg is remegett a kezem, egy ismert színészünk ült a székben íróasztalom mellett… ; az anamnézisfelvételkor, mikor csak hangját hallottam, s írtam az írnivalót, egész különleges volt az ismert zengő férfihangot visszahallani, és az ismert arcra feltekinteni. Izgultam, hogy nagyon, de nagyon össze kell magam kapjam, az nem lehet, hogy pont vele valljak kudarcot. Szóval, izgultam.

Akut panaszok: tegnapelőtt mikor reggel ébredt, úgy maradt a nyaka, meg se mozdult, hatalmas húzó, késsel vágó fájdalmak a trapéz táján, nagyon szúró nyaki csigolyák. Első napot még végigkínlódta, második napon keresett meg, hogy valamit szereljek rajta, mert „holnap fellépés“. Ettől nem lettem nyugodtabb 🙂

Vizsgálat: az FMA szerint néztem meg a mozgásokat, igen hamar végeztünk, ugyanis a nyakban ez szinte nulla volt, a váll mozgásai provokálták a nyakat, előrehajlása, oldalrahajlása borzalmasra sikerült, mind ugyanazt a 2 nyaki panaszt triggerelte: a jobb trapézban lehúzó, égő, késvágásra emlékeztető iszonytató fájdalom, és a C6 csigolya jobb peremén egy erős szúrás egy pontban. Az FDM diagnosztikai rendszere szerint ezek TB-k (az agyban vonalként érzékel kötőszöveti torzió) és egy CD (az agyban szúró pontként érzékelt kötőszöveti torzió) voltak.

Olyan erős volt a fájdalom, hogy kissé rágódtam, hogyan is nyúljak hozzá, az FDM lényegében kizárt volt kezdésnek, attól a fájdalomtól összessett volna, amit én akkor okozok neki. Valami azt súgta, csak hallgatózzak, beszélgessünk még. És akkor 1 percen belül fel is villant a lámpa. Évekkel ezelőtt vakbélgyulladás, elfertőzött seb, többször megnyitott heg, nagyon csúnya gyógyulási folyamat, eredmény egy beforduló, vaskos, nagy, sötét heg. Évek óta derékpanasz. „Oda mindkét vállam“. „Recseg mindkét térdem“. „Teljesen tropa vagyok“. „Évek óta fejfájós vagyok, nem tudom miért“.

a kép illusztráció

Ohhhh igen….. ezt akár a heg is okozhatja. Nem volt sok időnk, 24 óra múlva fellépés…, most nincs időm a heggel játszadozni, ezért csináltam egy tesztet, a heg okozza-e a nyaki panaszát: felfeküdt az ágyra, kértem az összes nyaki mozgást fekvésben. Borzalmasak voltak és nagyon fájtak. Majd a hegét lassan, mélyen benyomtam. Ezzel rövidítettem, tehát lazult, tehát kevésbé húzta a fasciát (kötőszövetes, mindent beburkoló rendszert). Ismét nyaki mozgások: 2-szeresére növekedett mozgásterek, javult fájdalom. Egy lenyomásra. Tehát a heg mindenképp zavarja a nyakat.

20 percem volt a hegre, hogy ha nem hoz eredményt, FDM-ezhessek. 20 perc alatt egy vastag férfiujj méretű durva lenövést szedtem fel, a göbös-göröngyös-morzsalékos hasfalat kisimogattam, és minden létező hasüregi és kismedencei szervet mobilizáltam viscerális oszteopátiás fogásokkal. A köldök nem volt felemelhető, ezt köpöllyel kellett megtegyem. 20 perc múlva állásban újranéztük az összes FMA szerinti mozgásvizsgálati tesztet, a mozgásterjedelmek hatalmasat nyíltak és a fájdalom a felére csökkent.

Következtetés: a heg hatalmas mértékben zavarta a nyaki régiót és mostanra egy apró mozdulat jelenthette az utolsó csöppet a pohárban, és most már nagy fájdalommal kiabált a test: segítséget kérek !!!

Maradt még 20 percem a maradék 50% fájdalom eltakarítására. FDM-eztünk. A mutatott TB vonalakon szántottam végig lassan, mélyen, igen nagy erővel, a CD-t végül már nem is mutatta. Az egészet lazító tapekkel zártuk.

Eredmény 40 perc elteltével: Teljes mozgásterjedelem, kissé megmacskásodott, de minimálisan, szinten nullán panaszos nyaki mozgásokkal távozott a művész úr tőlem.

Ma reggel a párja írt nekem, hogy az éjszaka alvással telt és nem ülve, jégcsappá meredve a fotelben. Nagy a boldogság, és mára teljes a panaszmentesség.

 

Quastné Rigó Katalin

fájdalom- és hegterápiák

70-3895927

 

 

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*