Hegkezelés térden – Floss, FDM, köpöly, tape, tréning

on

Hegedűs Józsefné Enikő munkája megint a blogon!

„Ismét egy heg és annak a brutális hatása. Egy volt focista keresett meg, hogy iszonyatos térdfájdalmakkal él évek óta. Nem tud térdelni, guggolni, futni és kerékpározni pláne nem, mert olyankor kimegy a térde. 12 éve keresztszalag szakadása volt, amit 2x műtöttek. A második műtétnél az előzőleg behelyezett drót darabokra tört, annak eltávolítása után néhány darab bent felejtődött, amik széttrancsírozták a környező szöveteket. 10 évvel ezelőtt volt 2 helyreállító műtét. Ennek az emléke látszik a képen.

Térdét 10 fokban tudta csak hajlítani, dagadt volt és minden orvos azt mondta, hogy már csak a térdprotézis lesz a megoldás, de avval még várnak, mert ahhoz nagyon fiatal. A két comb kerülete között 8 cm volt a különbség. A legfájdalmasabb rész a patella alatt volt. A heg nehezen volt elmozdítható, a látható résztől lefelé és oldal irányba is 0,5 cm-rel volt nagyobb. Nem csináltam mást, mint elkezdtük kezelni a heget. A patella alatti rész kimondottan érzékeny volt, úgy érezte, mintha vagdosnám valamivel. A Penzel-pálca (mi az a Penzel-pálca?) mellett köpölyöztem a heget, flossoltuk (mi az a Floss?) a térdét aktívan unloaded (terhelés nélkül) mozgatva. Crosst kapott a hegre (mi az a Cross?), házi feladatnak pedig SMR henger (mi az az SMR-henger?) és fekve a térd hajlítása és nyújtása volt a feladat.

Amikor felállt, csak annyit mondott, hogy kapott egy új térdet, ami most nem fáj és sokkal stabilabb, mint korábban. Amikor másodszor jött, folytattuk a kezelést. A térde fájdalom nélkül addigra 60-70 fokban hajlott és nem fájt. A heg kezelését kiegészítettük a Marco Congia-nál látott microelektromos stimulációval, majd flossingolva már aktívan loaded (terhelve) mozgattuk a térdét, falnál smr hengerrel a háta mögött guggolt. A heg elkezdett látványosan mobilizálódni. A térde azóta se fáj.

A harmadik kezelésnél a quadriban a patella felett találtunk egy CD-t (continuum disztrozió, FDM-fogalom, a nagy feszültség, húzás hatására az ín által a csontból kihúzott rész), flossing-köpöly kombo mellett guggolt (otthon is csinálja), 90 fokig teljesen fájdalommentesen!!!!

Már rá tud ülni a sarkára, nincsenek fájdalmai és a kezelés után kellemes izomláza lett. A mai kezelésen a hegkezelést kiegészítettük az IT flossing- köpöly kombós kezelésével. Minden nap csinálja a feladatait. Még pár hétig heget kezelünk és mobilizálunk, majd lassan elkezdjük visszaépíteni a leépült izmokat (amik amúgy már a mostani gyakorlatoktól is erősödnek). Térdprotézisről pedig szó sem lehet!“

Hegedűs Józsefné dr., Balatonfenyves, 70-3298759

Quastné Rigó Katalin

ORIOLUS-MED

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

*