Fájdalomkezelés fájdalommal: Flossing és FDM

Az Oriolus-Medben már 17-en dolgozunk együtt. Végre van egy nagyszerű sportmasszőrünk is: Mészáros Endre, aki nem „csak“ masszíroz, hanem profi módon FDM-ez, Flossol és tapel. Olyan komplexen kezel, hogy sok mozgásterapeuta megirigyelheti. Tőle kaptam tegnap az alábbi beszámolót. Bárkinek bármilyen fájdalma, mozgásbeszűkülése, zsibbadása van, várjuk Endréhez!

„Kedves barátom hívott fel, hogy fáj a bokája, alig bír járni, nem tud rálépni, iszonyatos fájdalmai vannak és ránéznék-e? Igent mondtam, és ő negyed óra alatt már nálam is volt.

Elmondta, hogy csak sétált a folyosón, semmi trauma, semmi megbicsaklás vagy félrelépés nem történt. Semmiből jött a fájdalom, bokája érintésre hiperérzékeny és fájdalmat jelzett, mozgása beszűkült volt. Színeltérést, ízületben elmozdulást, ödémát nem tapasztaltam, csak nagyfokú fájdalmat. Látszott, hogy a fascia lesz a ludas. Természetesen orvos és röntgen lehetőséget kezdett keresni.

Kezelés: FDM (mi az az FDM?) és Floss (mi az a Floss?) : Testbeszéde 2 egymás melletti Triggerbandet (TB) tárt fel, végig a külső boka és az achilles között le a talp éléig, illetve Continuum disztorziokat (CD) mutatott pontban, sokat egymás mellett. A kezelés a boka zöld floss szalaggal való körbetekerésével indult, nagyon finoman 20-30%-os feszítéssel. Nagyon érzékeny volt, lassú gyengéd passzív kimozgatással, majd levéve kértem, hogy ujjait és talpát mozgassa, mintha meg akarna valamit fogni, nehezen ment. Jött a második kör floss itt már nagyobb mozgást engedett a bokája. A 3. kör végére érzékenysége kicsit csökkent, és a mozgásterjedelme nőtt.

Így neki tudtam kezdeni a TB-nek, szörnyen fájt neki. Figyeltem a vegetatív tüneteit, de hősként tűrte a „simogatást”. Ekkor már jelezte az újabb disztorziókat, amik felszínre kerültek a TB-k kikezelésével, jöttek a CD-k: pontról pontra haladtam a bokacsont alatti és az ugrócsonti pontok nyomásával, mind fájdalmas volt, és némelyik csak több perc után engedett. Minden pont után visszatesztelés következett. 1-1,5 óra után meglepetésére simán tudott járni, bicegés nélkül kicsit instabilan igaz, de minimális fájdalommal. Már menni is akart kosarazni 🙂 Cilinder lehúzással fejeztük be a „simogatást”.

Másnap elment orvoshoz és röntgenre, teljesen negatív lett, kapott gyulladáscsökkentőt. Most jön a hab a tortán: az orvos ismerte az FDM technikát, és azt mondta, hogy ez volt a legjobb dolog amit csinálhattak a bokájával, és neki nincs már mit tennie… ezt olvasva örömömben majd’ kibújtam a bőrőmből 🙂  3 nap elteltével a fájdalom minimális, és teljes stabilitást mutat a bokája. Leírásomhoz egy videót is csatolok a kezelés utáni állapotról. Sajnos előtte nem tudtam felvételt készíteni, mert állni sem tudott, és segítenem kellett neki, így nem volt, aki kamerázzon.“

 

Mészáros Endre: 70-3980067

Quastné Rigó Katalin, intézményvezető, oktatásvezető

ORIOLUS-MED

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*