Kővé kötött külső comb, kínzó fájdalom az SMR-en, fájdalommentes hazatérés

Naponta rengeteg beszámolót kapok hallgatóimtól. Most megosztom az egyiket, szerzője Hegedűs Józsefné dr., Balatonfenyvesről (70-3298759)

40-s éveinek elején járó aktívan futó nő jött ma hozzám. Már többször kezeltem korábban a sérüléseit. Ma amiatt jött, hogy a jobb lábszárának befelé fordításakor a térde alatt egy meghatározott ponton éles fájdalmat érez. A fájdalom egyértelműen tractus iliotibialis tapadásánál lokalizálódott.

Fájdalom helye a térd külső felszínén, az IT tapadásánál

Mozgásterjedelmének vizsgálatakor kiderült, hogy nem igazán tud leguggolni (de évek óta), az IT nyújthatósága szinte nulla és elmondása alapján reggelente a csípőjénél gyakran éles fájdalmat érez. Kiderült, hogy a rendszeres futások ellenére alig nyújt, SMR hengert nem használ, masszőrhöz csak véletlenszerűen jár, pihenőnapjai nem okosan beállítottak.

  • Lila Floss szalaggal (Mi az a Flossing?) az IT 50%-os feszítéssel, az IT felett kicsit jobban ráhúzva flossingoltam, megpróbálva kézzel felszabadítani a fasciát. A szalag levétele után az IT szaksz mentén megkerestem az összes fájdalmas pontot és azokat előszőr az ujjamal kezeltem, rányomva, míg a fájdalom valameylest enyhül, majd az egész szakaszon végigtoltam az ujjammal. Nagyon-nagyon érzékeny volt az egész, sokhelyütt erősen fájt.
  • Újra felkerült a szalag, majd a Premiumgym segítségével aktívan átmozgattuk. A szalag eltávolása után már kissé könnyebben guggolt.
  • Ezután a fájdalmas pontokra köpölyt (Mi az a köpölyözés?) tettem fel azzal a szándékkal, hogy a premiumgym segítségével még átmozgatjuk az összetapadt, kiszáradt fasciát és a megrövidült izmokat. Viszont a köpölyök felhelyezése olyan fájdalmat váltott ki, hogy lépni nem tudott. (Még én se találkoztam eddig ennyire letapadt IT-vel) Mivel a vegetatív tünetei jelentősen erősödtek, ezért 5 perc után a köpölyöket eltávolítottam, majd kevés pihentetés után még egyszer szilva színű szalaggal újra flossingoltam és aktívan átmozgattuk.
Ízületi és izombántalmak igen gyors kezelésére alkalmas akut és krónikus állapotban

A kezelés alatt a mozgásterjedelme jelentősen javult, a lábszár befelé forgatása már nem volt fájdalmas. Mivel a kliens elmodása szerint még nem élt át olyan fájdalmat, mint a kezelés alatt, a folytatást elhalasztottuk, hisz sokszor a kevesebb néha több. Zárásként megtanítottam az SMR henger megfelelő használatára (ezzel hengereztünk), ezalatt még elmorzsolt pár könnycseppet, megtanítottam hogyan tudja megfelelően lenyújtani az izmait és búcsúzóul kapott egy lazító Kinesiotape ragasztást (Mi az a Kinesiotape?) a teljes trac. iliotibialisra.

1 hét múlva újra találkozunk, mert ez csak épp a felszínen lévő probléma, ha elkezdi napi szinten a hengerezést és a nyújtást, akkor még felszínre kerülhetnek egyéb panaszok is. Panaszai a kezelés elején 10-es verték a 10-ből. 5-össel ment haza.

Köszönöm az írást a kolleganőnek! Keressék bátran a környéken élők! Enikő barátnőm napi szinten teszi ezeket a csodákat.

Quastné Rigó Katalin

ORIOLUS-MED

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*