Lábduzzanatra floss, fascia tréning és kinesiotape – 5 perc múlva nincs duzzanat

on

Nagyon kedves, régi páciensem jött hozzám a havi egyszeri finomhangolásról szóló találkozásunkra. Régóta van lényegesen sokkal jobban, mint előtte hosszú-hosszú ideig – és ezt magának köszönheti: rendszeresen, havi 1x találkozunk és mindig az aktuális pirinyó dolgokat tesszük helyre, így sosincs ideje egy-egy panasznak igazán elhatalmasodnia.

Pár napja sokat ült a földön a sarkain, több mint egy órán keresztül! Akkor még ez fel sem tűnt, utána picit fájt, de bejáratódott az elülésből és rendben volt. Másnapra-harmadnapra viszont egészen rendesen bedagadt a bal lábfeje.

Ma tudtunk ezügyben találkozni, a következőket kapta, nem foglalta imába a nevem, néha komoly fájdalmat okoztam vele azzal, amit teszek. Amiket csináltam, egészséges keringésű lábon nem lennének erős fogások.

  • Zöld Flossband-del dolgoztam 30%-os feszítéssel a lábujjaktól indulva a lábszár közepéig. (Mi az a Flossing?)
    019

    Előbb én mozgattam át a lábfejet, ez már nagyon fájt neki. Utána ő magának aktívan, majd lejött az ágyról, lábára állva rugóztunk a lábfejen fel-le, jól átmozgatva a lábszári izmokat.

  • Ezt követte az egy kissé feljebb helyezett erősebb, lila flossband. Ezt már 50%-kal húztam és még azt is nagy lendülettel tettem fel a sípcsont és szárkapocscsont közötti membrán fölé (membrana interossea), ami a lábfej keringéséért felelős, tehát a pangásban az ő működési zavara (is) szerepet játszik. Miután felkerült a floss, FDM terápiás módszerrel erős pontnyomásban részesítettem végig a membránt. 021Ez hol nagyon fájt (akkor azt erősen nyomtam és nyomva tartottam, amíg nem eresztett), vagy alig fájt, akár jól is esett. (Mi az az FDM?) Érdekes módon az egész membrán mentén 1 akupont fölött fájt, ez a Gy-36. Egész kis nyomásra nagy fájdalmat produkált, ami az elején nem engedett, majd többszöri ingerlésre már pár pillanat alatt totálisan elcsitult a fájdalom. Mikor ezt a szalagot levettem, a duzzanat 70%-kal kisebb volt.
  • Végül kinesiotapeltünk. (Mi az a Kinesiotape?) Volt még más a terveim között, de nem akartam elriasztó lenni, tényleg fájt neki, nem érte volna meg, hogy túlságosan sok legyek. A tape nagy nyirokragaszás lett hideg színnel. Ez a felszabadított folyadékot fogja elszállítani. 022És mivel most már elég erősen félreterheli a lábfejét, ezért a harántboltozatot megstabilizáltam. Space technika 100% csak a talpi oldalon, fent már 0%, hogy a nyirkot ne bántsuk.

10-es skálájú fájdalommal indultunk neki és 5-ös volt, amikor végére értem a kezelésnek. Ma már sokkal jobban tudott járni-kelni és a cipőbe is befért a lába a kezeléstől fogva, mozgatásra most már 0 a fájdalom, már csak terhelésre érzékeny. Sokkal jobban van.

Quastné Rigó Katalin

ORIOLUS-MED

70/3985927

 

 

 

 

 

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*