Csukló, 2 váll, 1 comb, 2 csámpás láb… összetett panasz, komplex kezelés

on

Fiatal férfi páciensem ma volt nálam 2. alkalommal. Első panasza 10 hónapja kezdődött: jobb csuklófájdalom ránehezedéskor. Számos kivizsgáláson volt, 1 hozott valamicske eredményt, melyen megállapították, hogy 2 kéztőcsont és az orsócsont szűkebb ízületben állnak egymással, mint kellene, ettől fájhat. Számos-számtalan kezelést kapott: UH, lökéshullám, kimozgatás, tape, köpöly, moxa… egylőre nincs átütő siker.

Másik panaszköre a vállait érinti. Az azonos oldalit, illetve a kímélés és átterhelés miatt most már a másikat is. És legújabban most már a combhajlítói is fájnak…

Átbeszéltünk mindent, majd kezelési tervet állítottam össze. Első alkalommal rengeteget Flossingoltam (Mi az a Flossing?), instabil felszínen dolgoztunk, rengeteget nyújtottunk. A panaszok a csuklóban 10-ről 7-re, egyik vállban 7-ről 0-ra, másikban 7-ről 1-re, combban 5-ből 1-re ment le.

Mai napon ismét egy egész órát dolgoztunk együtt. Jelenleg a csukló továbbra is 7-essel fáj, a combizmok 5-össel, egyik váll semennyire se, másik 1-essel. Tehát sokkal jobb állapotból indultunk ki és múltkor házi feladatot se kapott. Mai óránk így nézett ki:

  • Nagyon alapos hátsó fascialánc kezelés: SMR-rel (kicsi, kemény) talpon, majd SMR-rel (nagy, lágy) achillesen, vádlin, combokon, fenéken, derékon, háton, ahol aztán kicsit mobilizáltunk is. Minden egyes ízület után azonnal ellenőriztük a Hamstringeket, és minden alkalommal már picit jobb lett, a hengerezés 5. perce végére a combizmok alig húztak. Páciensem egyre jobban kimelegedett 🙂
  • Második lépésünk a csuklója volt. Alapos, erős SMR-ezés mindkét tenyéren-ujjakon, kéztőcsontokon, alkaron mindkét oldalon, forgatva közben. Eztuán Flossoltam 2 sorozatban a panaszos kezét és azzal SMR-eztünk. Továbbá kerestünk nagyon fájó pontot és azt fascia golyóval nyomtuk erősen. Végül az alkaron a két csont közötti membrán felszabadítására fascia golyót használtam, durván végignyomva a membrán mentén.

 

016

  • Végül fascia tréning következett (Mi az a fascia training?). Karra-lábra-gerincre tanultuk meg, az egész testre hat, a kollagén újraszervezését lehet vele iniciálni – időben elkapott és nem hegesedő sérülésnél bizony el lehet érni, hogy jobb minőségű kötőszövet épüljön fel, mint előtte volt, ami végül ugyebár sérült is, olyanra már nincs szükség, jobbra viszont nagyon is!
  • 6 lépéses házi feladatot kapott, amivel minden nap ingerli kötőszöveti állományát a kollagén termelésére, és újrarendezésére, erősíti inait, ízületi tokjait, és lazítja a fasciát, ami miatt jobb az izomfunkciós, és így kisebb a fájdalom, feszesség.

Miután végeztünk az intenzív munkával, mindkét válla tökéletesen panaszmentes volt, combizmaiban a feszülés, fájdalom nem volt sehogy sem kiváltható, csuklópanaszai végre lementek 10-ből 7-ről 5-re.

Nagyon jól haladunk. Pihentetni szerencsére tudja ízületeit, és ha feladatait csinálja, akkor tartós lesz az eredmény is.

Quastné Rigó Katalin

www.oriolus-med.hu

70/3895927

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

*