Torsios scoliosis kezelése

on

Az ifjú hölgy hónapok óta jár hozzám. Mind a háti, mind az ágyéki szakaszon torsios scoliosist diagnosztizáltak még évekkel ezelőtt, Háromnegyed éves röntgene szerint a háti gerincferdülés 55 fokos, az ágyéki 45 fokos. Műtétre 2017 júliusban van kiírva, a dátumot még tavaly kapta.

A diagnózis megszületésekor Schroth gyógytornába kezdett, amit végez, s ami kiváló volt az ő esetében arra, hogy egy fokkal se romoljon az állapot. Szeretett volna valamit még a tornája mellé, ami talán javít az állapoton. Tape-pel ugyan messzemenően nem lehet egy ilyen méretű deformitást totál korrigálni, de fél év alatt igen jelentős javulás megígérhető – amennyiben a tape jól van feltéve és heti a tape-csere. A haladást objektíven röntgennel lehet követni, a felvételt legalább 3 szakmber mérje meg és számolja ki, mérő és mérő szakember között 4 fok tévedés lehet.

A korrekciós tapek a háti és ágyéki szakaszon is végigvonulnak, kezelnek direkt gerincet és kezelnek azzal párhuzamosan futó, zsugorodott izomzatot. Amióta kezelünk, szemmel becsülve legalább 15 fokkal jobb a háti görbület és lényegesen mobilabb lett az egész bordapúp, ugynakkor jó 2 hónap kimaradt a kezelés közepén. A páciens pedig elmesélése szerint tape-pel középen van, nem billen el, egyenesen tud állni, nem kell állandóan egyensúlyozni, hogy ne boruljon el és totálisan fájdalommentes, a terhelést sokszorosára tudta növelni, melyek fajtái közül az egy helyben, mozgás nélkül állás volt a legrosszabb.

006

Blogom célja a figyelemfelkeltés a tape ezen felhasználási módjára. Mindig elmondom, itt pedig kifejezetten hangsúlyozom: SENKI otthon, megfelelő anatómiai, klinikumi és kinesiotape ismerek nélkül még csak véletlen se tegyen fel gerincre tapet. Csak olyan ragasszon, aki ért hozzá!

Az Oriolus-Medben folyamatosan zajlanak a gerinc korrekciók, érintettség esetén fordujanak bátran hozzánk!

Quastné Rigó Katalin

www.oriolus-med.hu

 

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*