Térdficam kezelése az esés után 2 hónappal

on

3 évvel ezelőtt futni kezdett hölgyről van szó, az ultrákra állt rá, így a heti edzései 120 km-ek fölött vannak, évi szintén nagy mennyiségben fogyasztja az ultra távú versenyeket, a Balatont egyedül körbefutni jövőre tervezi.

Még soha egy db sérülése sem volt… no, 2 hónapja az 50-es versenyén egy fa gyökere miatt hatalmasat esett. Jobb lábfeje akadt le, lábfeje befele fordult, illetve a bal lábát tette erősen le maga elé és bal térde erősen be, bal csípője erősen kicsavarodott. Térde azonnal beduzzadt, ezt akkor ellátták házi módszerekkel. Ezen felül semmilyen orvosnál nem járt és semmilyen terápiát nem kért senkitől. Ahogy 3 nap alatt a duzzanat a térdéről lement, azonnal folytatta a nagytávú futásokat, tehát a sérülés se gyógyulni, se megpihenni nem tudott.

Jó ideig panaszmentes volt, mostanra jutott úgy el feszülésben és fájdalomban, hogy a kocsiból alig bír kiszállni, a csípőhajlítás erőteljes fájdalommal jár lágyékban és a trochanter majoron. Alapos kikérdezés és vizsgálat után a következőket kapta:

  • Flossing széles és erős szalaggal térden és trochanter majoron aktívan terhelésben, a szalagot 50%-os erővel húztam meg. 2 sorozatot csináltunk végig.

008

007

  • Tapeltem végül egy térdízületet egyhén kikorrigáló 50%-os jingle technikával, az IT-t lazítottam, a trochantert körbe tapeltem, amin így a kör a lágyrészt fel fogja emelni. A lágyékra széles lazítót kapott.

009

010

Jövő héten nekiállunk a komoly munkának: megtanulunk jól nyújtani, SMR-ezni és gyógytornát indítunk, hisz az utlratávok csak jönnek sorra és ő bizony el is indul…

Azonnali eredmény: 50%-os panaszcsökkenés. A kapcsolatot folyamatosan tartjuk, hogy lássuk a kocsiból kiszállásra és a napi terhelésre hogyan reagál a sérülése.

Quastné Rigó Katalin

Oriolus-Med

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*