A hasi műtét mélységes hegei

on

Egy hosszú folyamatnak álltunk neki a héten. Régi hasi műtét, több belső szerv érintett volt, régi összenövések, eltávolítások, sokmindenhez hozzá kellett nyúlni. Annak idején minden egy endometriózissal kezdődött.

Mostanra a panaszok kiújultak. Endometriózis már egész egyszerűen nem lehet, de ugyanazon panaszokat okozza: belső medencecsonti fájdalom, belső húzás, felsugárzás egy széles magas sávban, derékfájás… a has alján vékonyka, külsőleg szép, még régi császár hosszú hege. Centinként néztem meg, centinként máshol volt lenőve és egy-egy másik irány mozgásait korlátozta.

Sokat beszélgettünk, jó 40 percig csak agyalgattam, hogy indujak neki. Külsőleges hegkezelés crossal… induljunk ki a felszínből és mivel a tape-pel úgyis a felszínt érem csak el, menjek a hasizmok lefutása szerint… vagy nézzük a béltraktust, hisz ő érintett olyan nagyon a hegesedésben és az ő lefutását figyeljem ragasztás közben? Akármelyik jó lehet ugyanis. Időt adtam magamnak, beszélgettünk, gondolkozgattam a háttérben, figyeltem mit súg a megérzésem. Végül jött a döntés: maradok a fasciáknál. Őket szedjük szét…

Hetente találkozunk, nagyon finom nyújtó és csavaró gyakorlatokat csinál páciensem napi szinten, 4 hétig én ragasztok, majd – mivel tanítványom – ő folytatja otthon. Az első tapasztalások 2-3 héten belül várhatók. Alul a külső hegen cross, a beavatkozás fölött pedig egy ide – egy oda – egy fel – egy le ragasztással vékony tape-csík pici húzással (30-40%). Az orvosi kontroll folyamatos. Egész bizonyosan érkezni fog a pozitív visszajelzés.

13957464_1206200479432109_208294866_n

Quastné Rigó Katalin – Oriolus-Med

Budapest 6., Bajnok u. 13.

Rendelek: kedd és péntek 10-18h

Tel.: 20/3192539

Ein Kommentar auch kommentieren

 1. Molnár Hajnalka sagt:

  Kedves Katalin!

  Én is Nálad tanultam kezdő, majd haladó szinten.
  Mindig elolvasom a Blogjaidat… Sokat tanulok belőlük!
  Mielőbbi gyógyulást kívánok a Páciensednek, Neked pedig további eredményes munkát!

  Várom az itt említett Páciensről a fejleményeket! Szorítok! 🙂

  Üdvözlettel:
  Molnár Hajnalka
  Szeged

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

*