Hanyag tartás, nyaki panaszok

on

Páciensem 40 körüli hölgy, nyaki panaszokkal, feszes trapézzal, tartáshibából adódó alsó nyaki és felső háti csigolyaelváltozásokkal, elsimult háti kifózissal és elsimult ágyéki lordózissal.

Első lépésként egy tünetileg kezelő Kinesiotape kezelés kapott tőlem, kértem egy friss röntgent, hogy minden pontosabban lássunk.

Az első ragasztás a kidomboró alsó nyaki szakaszra érkezett, hogy az ottani fasciát alaposan fellazítsa, átmozgassa: a két nyirokragasztása 50%-os feszítéssel került fel. Rövid bemozgatás után lényegesen jobbnak érezte a hátát, kinyílt az előreeső hanyag tartása. A második tape az alsó háti szakaszra került a gerinccel párhuzamosan futó izmokat lazítottuk. Bemozgatás után „nincs derekam“ érzést tapasztalt, ahogy emesélte „nem kell rá figyeljek, hogy hogyan tartom magam“. Ezt követte egy gerinckorrekció a Th-L átmeneten, 50%-kal fentről lefele simítva, átérve egészen a sacrumra. Ez a tapasz felfele húzva a lordozist fokozza finoman. Ahogy ezt bemozgattuk, már egészen ki volt virulva 🙂

20160322_113411

Végül pedig az okkezelés irányába tettünk egy lépést, pusztán 50%-os feszítéssel fascia technikával a vállakat hátra korrigáltam, amire válaszolva javult a nyaki gerinc tartása, „nem kell szépen tartanom a nyakam, magától jól áll“.

Legközelebb hozza a röntgent és kap gyógytornát is. Legalább 6 hétre rendezkedünk be, hogy az eredmény tartós lehessen.

Használt tapem: move on!  – nagyon jól ragad és 180%-ban nyúlik, így nagyon kiadós.

Quastné Rigó Katalin – Oriolus-Med

Budapest 6., Bajnok u. 13.

Rendelek: kedd és péntek 10-18h

Tel.: 20/3192539

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

*