Lateralizált patella, térdfájdalmak

Női focista sportoló keresett meg fájó térdével. Nagyon alapos, komoly orvosi leletekkel érkezett hozzám. Pár éve a másik térdét ugyanezen panaszokkal már műtötték, ezt is idén őszre tervezi megműttetni, pusztán az addig tartó időt kívánja áthidalni, mert már több hónapnyi felkészülési időszakon van túl és ezt nem akarja a szemétbe dobni.

Panaszai alapját a bal térdkalács lateralizálódása adja, ami miatt edzései fájdalmasak, mérkőzéskor kemény féjdalmakkal tud csak focizni és futni, edzés után fél óra pihentetést követően pedig nem tud lábra állni.

X-treme tape került a lábára a második ragasztás alkalmával. Előzőleg bézzsel ragasztottam, hogy ne legyen túl feltűnő, huszonéves csapattársai panacsolására viszont most muszáj volt valami feltűnőbb jelenséget produkálni a térdén 🙂

Tapelésem egy kisebb rectus lazító tape volt és egy patella mediál korrigáló 70%-os space technika.

20160216_140102

Az első ragasztást követően az edzései teljesen panaszmentessé váltak, a mérkőzés második félideje második részéig teljesen panaszmentes volt. A fáradásra a panaszok a mérkőzés végére jelentkeztek, lényegesen kisebb mértékben. A meccs utáni pihenést követően tökéletesen járóképes maradt. Nagyon meg van elégedve a ragasztásával. Egy hét múlva újra látom.

 

Quastné Rigó Katalin – Oriolus-Med

Budapest 6., Bajnok u. 13.

Rendelek: kedd és péntek 10-18h

Tel.: 20/3192539

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*