Vállízületi tape egy IronMan-nek

Fiatal triatlonista sportoló srác keresett meg egy hete, augusztus óta fennálló komoly vállpanaszokkal. Nagyon alapos orvos kezébe került, csodálatos felvételek születtek a válláról és a részletes leírást öröm volt olvasni.

Terápiát nem kapott, annyit javasoltak, ha fáj a válla, egyen fájdalomcsillapítót. A leletét nem ismerte, nem értette, eddig még senki nem fordította le magyarra, így fogalma sem volt róla, mi baja van.

A válla annyira fájt már, hogy nem tudott edzeni, ami számára a triatlon és a Budapesti IronMan-re való felkészülés, amit tavaly is megcsinált.

Az orvos egy AC-ízületi 2,5 mm-es subluxatiot, több izom tapadásánál felrostozódást és meszes felrakódást, valamint csontfelszíni egyenetlenségeket tapasztalt.

Dg.: Inpingement-syndroma – a tape erre kifejezetten jó, bátran elvállaltam a kezelését. Fény gyúlt a szemében, hogy egyszer újra edzhet.

A vállízület mozgástere teljes volt, de a mozgások aktív kivitelezései mind fájdalommal jártak, egytől egyig. Az ízület instabil, könnyen subluxálható.

Deltaizmán végeztem mindhárom fejen lazító izomragasztást, az AC felett egy 90%-os space technikát és oldalról pedig egy 50%-os space technikát.

Első beszámoló: Az első két napja tökéletesen fájdalommentes volt, a 3.-4. napjára valamicskét visszatért a fájdalom, 5.-6. napján pedig ismét panaszmentes. Vállát még reflexesen óvja, erről majd lassan le kell szokjon. A fájdalommentes mozgásterjedelem aktívan kivitelezve 50%-kal nőtt meg. A tape viselete nem zavarta, vigyázott is rá, így nem különösebben jött le, a végei picit megpödrődtek, ami egy hét alatt teljesen normális.

A második ragasztást fotóztam, teljesen azonos az elsővel. Heti egyszer ragasztunk, edzését innentől 5 hét múlva kezdi az augusztusi IM-re, óvatos lépésekben.

20160112_191410

 

Használt tape: move on!

Quastné Rigó Katalin – Oriolus-Med

Budapest 6., Bajnok u. 13.

Rendelek: kedd és péntek 10-18h

Tel.: 20/3192539

 

 

Ein Kommentar auch kommentieren

  1. Sztojalovszky Gábor sagt:

    Én is jártam hasonlóképpen, csak arra a kérdésemre, hogy mi lesz a fájdalomcsillapítók mellékhatásaival? Az volt a válasz, „hát, ha magának semmi sem jó“? Ez a betegségügy jelenleg.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

*