Görnyedsz? Hanyag tartásra, kötött csuklyára Kinesiotape való!

on

Akik sokat ülnek, legyen az akár irodai munka, kozmetika, pedikűr, manikűr… órákat vezetnek szinte moccanás nélkül… előregörnyednek és aztán órákra ott is maradnak… s ettől csuklyájuk kötötté, feszessé, keménnyé, fájóvá válik… hála Istennek az egyik legkönnyebb feladat ez egy ügyes Kinesiotape-terapeutának. Egy finom meleg színt választva, a várt hatás pedig hamarabb érkezik el.

Páciensem gyakorlatilag munka-alkoholista. Nem bír hazamenni, amíg el nem végzi, amit épp aznapra kitalált magának 🙂 munkából peig bőven akad neki… Válla, ha megfeledkezik róla (s pár perc alatt ez igen könnyen megesik) hanyagul előreesik, a monitor előtt ülve nyakai, vállai fájó merev pózban kötnek be. Háti csigolyáinkak felső szakasza gyakorlatilag folyamatosan fáj.

kezeles (50)

A nyaki szakaszt oldalni szoktam, lazító izomragasztással a trapéz felsőbb szakaszain. Ezt követően korrekciózunk, vállait hátra húzzuk, hogy azokat előre ejteni fizikailag nehéz legyen, így a helyes tartás automatikusan meg is történik. A hatás a korrekció miatt azonnali, a lazító izomragasztás csodájára általában 5 percet várni kell 🙂

Quastné Rigó Katalin – Oriolus-Med

Budapest 6., Bajnok u. 13.

Rendelek: kedd és péntek 10-18h

Tel.: 20/3192539

Ein Kommentar auch kommentieren

  1. Annyira jó dolgok ezek!!!! Én kötelezővé tenném!! 🙂

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*