Gerincferdülés kezelése 4 hétben

on

Páciensem 14 éves srác volt, azzal a panasszal kerestek meg, hogy a jobb lapockája alatt spontán, helyben szúró izomfájdalma jelentkezik fekvéskor, de akkor is csak egy másfél óra múlva.

A testtartás megtekintésekor komoly oldalirányú elmozdulás, gerincferdülés volt tapasztalható. Erről a szülők sajnos nem is tudtak.

A fájó pontjára cross tapet és lazító tapet kapott a fiú, majd elkezdtük a gerinckorrekciót. Csak a háti szakaszt kezeltem, mivel intenzíven sportolt (sajnos aszimmetrikus megterhelést jelentő sportot), ezért a lumbális szakaszon az izzadás miatt a tape kevésbé maradt volna fenn tartósan.

A fotón az első két kezelés eredményessége látható. 4 hét után az aszimmetria nem volt se látható, se tapintható. A féloldalas táskáról letiltottam.

scoli3

Rengeteg gyereket és fiatal felnőttet kezelek gerincferdüléssel, ami az egész test statikájára nyilvánvalóan kihatva, egészen távoli ízületekben okozhat fájdalmakat, panaszokat. A tapelés ilyenkor egy általában minimum 6 hetes korrekció. Minél fiatalabb gyereknél kezdjük a ragasztást, ez az idő viszont annál rövidebb lesz. Gyógytornászommal együtt dolgozva a páciensek azonnal megkap(hat)ják a szakszerű mozgásterápiás it.

Quastné Rigó Katalin – Oriolus-Med

Budapest 6., Bajnok u. 13.

Rendelek: kedd és péntek 10-18h

Tel.: 20/3192539

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

*