Fájó, duzzadt térdek fájdalomcsillapítása

on

Páciensem felkészülten érkezett hozzám: orvosi leletekkel, kész diagnózissal, képalkotó felvétellel. Térdében ép szalagok, kopott porcfelszín, ízületi gyulladás, folyadékgyülem, felálláskor nyillaló érzés az ízületben és lépcsőn lefele lépésnél jelentős fájdalom. Guggolni nem tud, térdelni fáj.

Alapos kikérdezés és anamnézis-felvétel után két ragasztást alkalmaztam nála, felvilágosítva arról, mit várhat és mit nem a kezeléstől. kez1

A megfelelő felhelyezési-technikával két nagy méretű nyirok-tapet kapott mindkét térdére, természetésen hűtő színeket alkalmazva. Fájó pontjaira még a nyirokragasztás előtt Cross tape-eket kapott. Végül a terhelés csökkentésére 50%-os feszítéssel távolítottam a patellát az ízület elől. Két sorozat apró mozdulatokból álló bemozgatás után lábra állítottam, jó lendülettel. Fájdalom nulla.

Újabb pici bemozgatás történt, újabb jó tempójú felállás: fájdalom semmi. Nagy öröm és boldogság… ez maradt a végére… egy hét múlva újra találkozunk. Házi feladatát végzi, így jó eredményeket várhatunk a Kinesiotape-kezeléstől.

Quastné Rigó Katalin – Oriolus-Med

Budapest 6., Bajnok u. 13.

Rendelek: kedd és péntek 10-18h

Tel.: 20/3192539

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

*