Beállítások
Válassza ki a szállítási országot
Pénznemek
Az Ön bevásárlókosara üres.
Gyorsvásárlás

Kérjük, adja meg a cikkszámot.

Gluténmentes vöröslencse kenyér

Gluténmentes vöröslencse kenyér

Egy végtelenül egyszerű és fincsi vöröslencse kenyér receptet hoztam, ami íze még csak véletlen se hozza vissza a vörös lencse ízét, így az azt nem szeretők bátran tegyenek egy próbát!

Amire szükségünk lesz:

  • 200 gr vörös lencse, áztassuk 24h-t (tehát ha ma áztatunk, holnap lesz belőle kenyér), sokszor cserélgessük a vizét. Ezt az antitápanyagok miatt csináljuk, hogy ami értékes tápanyag benne van, azt meg is kapja a testünk.
  • 200 ml víz
  • só, bors, kurkuma
  • 2 evőkanál hőálló olivaolaj (pl. Bertolli cucina 210 fokig, vagy kókuszzsír)
  • 1 csomag sütőpor
Gluténmentes vöröslencse kenyér

Az elkészítés menete:

  1. A sütőt 180 fokra, légkeveréssel beindítjuk.
  2. A mosott vörös lencsét 2 deci vízzel turmixgépben sima krémmé zúzzuk. Alaposan sózzuk, kicsit borsozzuk és 1 tk kurkumával színezzük. Mehet bele még 2 ek olivaolaj a krémbe. Alaposan kikeverjük.
  3. Hőállő tálba sütőpapírt teszünk. Ha a tál nagy, a kenyerünk lapos lesz. Ha magasabb, kisebb formát választunk, akkor tegyünk rá még 10p sütési időt.
  4. 180 fok 40p (nagy formában) vagy 50p (kisebb formában)

A belseje kissé kukoricakásás marad, de nem sületlen! Hidegen ez is keményedik még.
Egyénileg tovább ízesíthető, akár mediterrán módra is :)

Egy ilyen egész kenyér:

  • CH: 105 gr
  • Fehérje: 48 gr
  • Totál kcal:  870
Utoljára megtekintett termékek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ingyenes exkluzív ajánlatok és termékhírek e-mailben
A hírlevélről bármikor leiratkozhat a hírlevélben található linken keresztül.